Es pot aconseguir la felicitat a la feina?

Es pot aconseguir la felicitat a la feina?

Aconseguir la felicitat a la feina és l’objectiu principal que has de tenir, tant si ets treballador com si ets empresari. Anar content a treballar no té preu. Igualment, per a tota empresa, mantenir la felicitat a la feina és la millor manera d’atraure i mantenir el talent.
Com aconseguir la felicitat a la feina?

Cada vegada són més les companyies que aposten per fer polítiques de benestar per als seus treballadors. Descobreix com ho fan i quins beneficis en treuen!

Responsabilitats de les empreses
Si dirigeixes una empresa, has de tenir en compte que cada vegada més companyies inverteixen en millorar la felicitat a la feina. Aquest s’ha convertit, des de fa temps, en un factor clau per a la millora de la qualitat. Tant de portes endins com cap enfora.

Així, és important que dediquis recursos a cuidar el benestar dels teus treballadors. Cal que focalitzis, sobretot, en:

 • Generar un bon clima de treball
 • Atendre les motivacions particulars de cada treballador
 • Millorar els espais de treball per fer-los còmodes i atractius
 • Crear reptes de mèrit per als treballadors
 • Reconèixer la feina ben feta
 • Tenir en compte les necessitats horàries

Responsabilitats dels treballadors
Quan et trobis en situacions complicades a la feina, has d’intentar afrontar-les de la millor manera possible. En aquest sentit, és important que abandonis les actituds negatives, encara que les teves tasques  no t’acabin d’agradar del tot. Deixa de banda la rancúnia cap als companys, la gelosia o l’avorriment.

Així doncs, dedica temps a analitzar la teva situació i tot allò que t’envolta. D’aquesta manera, aprendràs a valorar el que has aconseguit. Adopta actituds positives. Imposa’t reptes. Dóna segones i terceres oportunitats als companys que et puguin fallar.

Només així aconseguiràs sentir-te útil i treballar en equip. Crearàs un ambient de treball molt agradable del que tu mateix te’n beneficiaràs. Invertir en una actitud positiva et suposarà un retorn molt preuat de benestar i confort.

En què et beneficiarà la felicitat a la feina?

Beneficis per a les empreses
Si aconsegueixes que els treballadors de la teva empresa trobin la felicitat a la feina, obtindràs beneficis molt positius.

D’una banda, aconseguiràs reduir l’absentisme i les baixes laborals. Milloraràs la salut dels teus treballadors i incrementaràs les ganes de col·laborar. D’altra banda, millorarà la teva imatge corporativa i faràs que els teus treballadors s’impliquin més en el teu projecte. També incrementaràs el rendiment del teu servei gràcies a la major efectivitat que tindran els equips de treball. En un bon ambient, tot funciona millor.

Beneficis per als treballadors
Quan et llevis al matí amb ganes d’anar a treballar per continuar amb els teus projectes, hauràs assolit la felicitat a la feina.

Hauràs aconseguit reduir els teus nivells d’estrès, cosa que millorarà la teva vida familiar. Et veuràs sorprès per la teva iniciativa i creativitat. Seràs capaç de fer coses extraordinàries de manera molt més ràpida i fàcil que abans. Estaràs també més disposat a escoltar i aportar idees, cosa que incrementarà el teu coneixement i millorarà la teva relació amb els companys. En definitiva, entraràs en un cercle de benestar que millorarà sol. Només t’hauràs d’encarregar de mantenir-lo.

Ara que ja coneixes els principals beneficis de trobar la felicitat a la feina, es hora de fer un pas endavant. Tant si treballes per una empresa com si en dirigeixes una, necessites la millor formació.

A GESEM pots aprendre dels millors professionals. Inverteix en coneixement i aprèn a gestionar la teva vida laboral de la mà d’experts. Consulta els nostres cursos i comença a millorar la teva qualitat de vida!

Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •