Les 8 formacions inspiradores imprescidibles al teu pla de formació 2018

Les 8 formacions inspiradores imprescidibles al teu pla de formació 2018

Tots tenim clar que els entorns estan canviant i que els coneixements, aptituds, habilitats i competències que es requereixen a les empreses són diferents, fins i tot, a les d’ahir mateix.

Els actuals entorns VUCA (volàtils, incerts, complexos i ambigus) ens exigeixen un constant desenvolupament personal i professional.

Segons l’Informe “The Future of Jobs”, del fòrum econòmic mundial al gener 2016, les habilitats professionals més demandades han canviat entre el 2015 i les que seran en 2020.

En aquest punt és important incorporar a les deteccions de les necessitats formatives algunes formacions que són òbvies per als temps que estem vivint.

Aquí et resumim 10 formacions que poden servir com a inspiració per crear el Pla Formatiu i que responen a necessitats reals dels actuals entorns.

Formacions en Creativitat y Innovació

(òbviament són competències necessàries que habitualment es donen per fet i que després no solen demandar a la detecció de necessitats J).

La inspiració ve quan t’adones que la innovació és aplicable per a totes les persones de l’empresa (en contra de la creença limitant que només han o poden innovar els tècnics o el / la ‘genius’ de l’empresa).

A més, les eines d’innovació i de creativitat permeten disposar de les aptituds per resoldre problemes complexos.

Un últim apunt! Si vas a realitzar una formació en Innovació assegura’t que l’enfocament (El com), els continguts (El Què) i els objectius (El per què) incloguin la generació d’un ecosistema que fomenti el compromís amb l’organització i la visió de negoci.

Consulta el Catàleg 2018
Formacions en maneig personal i Intel·ligència emocional.

Un clàssic del que escrivim molt, llegim bastant, i potser no implantem prou. Sembla que a hores d’ara (Segle XXI, any 2018) ja està més que demostrat que la Intel·ligència Emocional és un dels grans intangibles dels col·laboradors de les empreses, que pot donar-se per descomptat, però que no sol venir de sèrie. Assegura’t d’incloure formacions que treballin l’autoconeixement, les competències eix i la intel·ligència interpersonal.

Consulta el Catàleg 2018
Formacions en domini avançat dels programes software i de l’ofimàtica

per incrementar l’eficàcia i així disposar més temps pel realment important, allò que genera negoci. La capacitat d’editar i redactar informes eficaçment, la generació de taules dinàmiques, la planificació de projectes o el domini del paquet office, són imprescindibles. L’error sol ser donar per fet que tot treballador domina els programes que utilitza cada dia sense comprovar si és cert.

Consulta el Catàleg 2018
Formacions de Transformació Digital, treball en el núvol i ‘mindset’ 2.0: A punt per a la digitalització i el treball col·laboratiu 2.0.

El món digital està aquí per quedar-se i possiblement no tots els col·laboradors i personal tindrà la seva mentalitat, hàbits i competències desenvolupades perquè les eines digitals incrementin l’eficàcia global.

Consulta el Catàleg 2018
Formacions d’Orientació al servei, orientar al client i les seves experiències.

Històricament els que porten tot el dia al client en la seva ment són els del departament de màrqueting o els comercials … i això pot canviar. Per a ells és possible formar a la resta de treballadors perquè orientin la seva feina, els seus objectius i els seus resultats a oferir un millor servei al client. Una cosa molt potent!

Consulta el Catàleg 2018
Formacions per organitzar, gestionar i facilitar la maduració de la informació.

En una societat globalitzada i tecnològica l’excés d’informació pot ser un repte per als treballadors. Aprendre a detectar quina és la informació important, ordenar-la i facilitar que “maduri” per comunicar les dades rellevants es fa imprescindible.

Consulta el Catàleg 2018
Formacions per activar el Pensament crític i la Presa de decisions.

Necessitem professionals amb pensament crític constructiu, que aportin idees i sobretot solucions, alhora que no desaccelerin el ritme òptim de la presa de decisions en l’empresa, fent-ho d’una manera assenyada i reflexionada, però sense bloquejar-se ni amb actitud negativa. Tot això des de la Proactivitat i Autolideratge. Busquem professionals que s’ autoresponsabilitzin, que generin moviment de valor i que es dirigeixin cap a la seva millora constant.

Consulta el Catàleg 2018
Formacions per Fer-ho Atractiu.

Com?! Fer-ho bonic. Si!!. Perquè ja no n’hi ha prou amb fer els informes, els reports, les presentacions, els productes o les interfícies amb els usuaris / clients d’una forma funcional. Ara cal que tot brilli, tingui un magnífic aspecte i sigui atractiu a la vista. Per a això és necessari conèixer com fer presentacions interactives, saber produir contingut creatiu o realitzar infografies.

Consulta el Catàleg 2018
I com a apunt final no oblidis que les formacions han d’aconseguir Transferència i aplicabilitat al lloc de treball amb el que si pots mesurar l’impacte hauràs aconseguit un Pla de Formació excel·lent. Felicitats!.

Juan Antonio Gómez
Responsable de Formacions en SoftSkills y Innovació
GESEM

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •